Veelgestelde vragen

Wij hebben al vele vragen beantwoord. Check het even hieronder!

Vragen rond verzekeringen

vragen

Ja, wij kunnen jou in meeste gevallen wel verzekeren, wat er ook gebeurd is.

In de meeste gevallen verzekeren wij naast motorrijtuigen ook alle andere risico’s. We bekijken iedere situatie apart. Voor andere of bijzondere risico’s neem je best contact op via het contactformulier.

Via één van onderstaande formulieren kan je de schade melden. Je kunt het EAF rechtstreeks aan ons overmaken via dit formulier.

Of het volledig ingevulde formulier inclusief eventuele benodigde stukken zoals bestekken mailen naar schade@altijdverzekerd.be.

Safety first! Zorg dat jij en anderen veilig zijn en als er gewonden zijn, bel dan meteen de hulpdiensten. Als iedereen veilig en gekalmeerd is kan je beginnen met je aanrijdingsformulier in te vullen. Probeer zo veel mogelijk informatie te noteren op het moment zelf, om later discussie te voorkomen. Als het mogelijk is kan je ook foto’s nemen van de schade om het plaatje completer te maken.

Er zijn heel veel factoren die meespelen in het opstellen van een verzekering en het berekenen van een premie. In België wordt elke gemeente opgedeeld in stukken. Het begin van een lange straat, kan op een veiliger stuk liggen dan het einde van de straat. Daarom is het niet genoeg om enkel je postcode te geven, bijvoorbeeld.

Dit kan heel snel gaan. Vraag je offerte aan via onze website en krijg binnen 5 werkdagen een offerte. Wanneer we de offerte getekend terug ontvangen sluiten we meteen je verzekering af! 

Vragen rond onze werking

veelgestelde vragen

Je bent wettelijk verplicht minstens een BA (burgerlijke aansprakelijkheid) auto- moto-,… verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je met jouw motorrijtuig aan anderen toebrengt.

Naast de verplichte BA verzekering kan je ook kiezen voor een meer uitgebreide verzekeringsformule, zoals de mini-omnium en full-omnium die meer dekkingen bevatten dan de standaard BA verzekering.

Wanneer je jouw verzekering hebt afgesloten, ontvang je meteen een verzekeringskaart. Deze verzekeringskaart bewijst dat je een verzekering hebt. Op die verzekeringskaart staan alle landen waar je verzekering geldig is. Vertrek je naar een land dat niet voorkomt op de kaart, dan contacteer je ons best even.

Iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs. 

De premie die u betaalt, is afhankelijk van uw schadeverleden, de opgebouwde schadevrije jaren, type voertuig en diverse andere factoren.

Dit zijn de jaren waarin je zonder schade hebt gereden. Vanaf het moment dat je als bestuurder in een autoverzekeringen (of ander motorrijtuig) opgenomen staat, begin je schadevrije jaren op te bouwen. Ook als je als tweede bestuurder staat opgenomen. Hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper je premie.

Dit betekent allemaal hetzelfde: namelijk dat je een bepaald bedrag altijd zelf betaalt als jij verantwoordelijk bent voor het schadegeval. Hoe hoog dat bedrag ligt, verschilt van verzekering tot verzekering.

Vind je toch geen antwoord op je vraag?