Autoverzekering geweigerd

5 redenen waarom jouw autoverzekering geweigerd kan worden

 1. Veel schadegevallen

Wanneer je op 5 jaar tijd meerdere ongevallen hebt gehad, kunnen verzekeringsmaatschappijen je weigeren.
Wanneer 2 ongevallen in fout zijn door jou of zelfs 3 ongevallen in je recht, betekenen beide cases dat je geweigerd kan worden bij vele maatschappijen omdat je als risico wordt beschouwd.

 2. Wanbetalingen in het verleden

Het overkomt iedereen wel eens, dat je een premie van de autoverzekering niet tijdig hebt betaald. Indien dit meerdere malen gebeurt, kan de verzekeraar het contract stopzetten wegens wanbetaling. Nu sta je wel in het systeem als wanbetaler, want vraag je nadien andere verzekeraars je te verzekeren is de kans groot dat ze je ook weigeren en kom je op de zwarte lijst (RSR-lijst) terecht.

3. Zwarte-lijst of RSR-lijst

De naam zegt het zelf. Net zoals bij de banken kan je ook voor je rijgedrag op de zwarte lijst terecht komen. Je komt op de zwarte lijst terecht wanneer

  • Je de verzekeringspremie niet betaalde ondanks herinneringsbrieven
    (3 jaar op de lijst)
  • onjuiste verklaringen bij het sluiten van je contract (10 jaar op de lijst)
  • wanneer je meerdere of ernstige schadegevallen veroorzaakt (5 jaar op de lijst)

 4. Geen schadevrije jaren

Wanneer je jou (voorlopig) rijbewijs haalt en op de openbare weg begint te rijden, start je schadevrije jaren. Voor beginners is dit uiteraard moeilijk. Het bepalen van jouw rijgedrag als beginnende is moeilijk omdat dit voor de verzekeraars een vraagteken is.

5. Valse verklaring

Bij het sluiten van een verzekeringscontract of bij een shadegeval heb je opzettelijk relevante informatie verzwegen. Met andere woorden je hebt fraude gepleegd door bijvoorbeeld niet te vermelden dat je een rijverbod hebt of niet de regelmatige bestuurder bent van het voertuig.

Ondanks deze weigeringen kan Altijdverzekerd.be jou een oplossing bieden.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email