Autoverzekering geweigerd

5 redenen waarom jouw autoverzekering geweigerd kan worden

  1. Schadefrequentie

Wanneer je meerdere ongevallen hebt gehad in de laatste 5 jaren, dan kan je worden geweigerd bij de meeste verzekeraars. Zonder een gunstig schadeverleden zal het lastig worden om een verzekering te vinden.

  1. Wanbetalingen

Het overkomt iedereen wel eens, dat je een premie van een verzekering niet tijdig hebt betaald. Dit heeft als gevolg dat je verzekeraar hierdoor je contract kan stopzetten wegens wanbetaling.

  1. Geen schadeverleden

Heb je recent je rijbewijs behaald of kan je geen schadeverleden aantonen, dan zou je mogelijks problemen ondervinden bij het vinden van een geschikte verzekering. De verzekeraar beschikt namelijk nog niet over voldoende info (zoals schadeattest) om je rijgedrag- en ervaring te kunnen bepalen.

  1. Valse verklaring

Bij het sluiten van een verzekeringscontract of bij een schadegeval heb je opzettelijk relevante informatie verzwegen. Met andere woorden je hebt fraude gepleegd door bijvoorbeeld niet te vermelden dat je een rijverbod hebt gehad of niet de gebruikelijke bestuurder bent van een voertuig.

  1. RSR-lijst of zwarte lijst.

In sommige gevallen kan het zijn dat je geafficheerd wordt op de RSR-lijst, ook wel bekend als de zwarte lijst. De zwarte lijst of RSR (risques spéciaux/speciale risico’s) is een lijst die wordt beheerd door Datassur, een gemeenschappelijke databank van zowat alle verzekeraars in België. Sta je op deze lijst en wens je een verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar, dan is de kans groot dat je daar eveneens wordt geweigerd.

Ondanks deze weigeringen kan Altijdverzekerd.be jou een oplossing bieden.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Hulp nodig?